Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Bővebben a Spirulináról!

Spirulina mikroszkóp alattA Spirulina a cianobaktériumok közé tartozik annak ellenére, hogy a növények közé sorolták! Testük felépítése és az életmódjuk alapvetően megegyezik a baktériumokéval, a méretük viszont jóval nagyobb. Osztódással szaporodnak, laza kapcsolati csoportokban élnek, de autrotof módon táplálkoznak és fotoszintetizálnak, vagyis oxigént szabadítanak fel! A kedvező időszakokban képesek elraktározni a vízből kinyert tápanyagokat, hogy azokat a kedvezőtlen időszakokban felhasználják! Ezért tartalmazzák a különböző vitaminokat, ásványi anyagokat és fitokemikáliákat rendkívüli mértékben!

A Spirulinának nincs sejtfala, ami 90% feletti felszívódási arányt tesz lehetővé! Mivel így könnyen emészthető, a beteg, legyengült szervezet számára rendkívül előnyös tápanyagforrás! Több mint 60%-ban tartalmaz emészthető növényi fehérjét, aminek túlnyomó része esszenciális aminosavból áll!

Miben is segít?

  • Erősíti az immunrendszert! A felhalmozott vitamin és ásványi anyagoknak köszönhetően helyre állítja a sérült immunrendszert, illetve védi azokban az időszakokban, mikor fokozott védelemre van szükségünk. Ilyen a téli időszak, betegség, vagy műtét után a lábadozás idején.
  • Magas A-vitamin tartalma segít a szem egészségének megőrzésében, valamint csökkenti a makuladegeneráció kialakulásának az esélyét!
  • Gyulladásgátló hatása hasznos lehet a téli időszakban, védi a szervezetet a felső légúti megbetegedésektől! Hasznos továbbá gyulladást okozó krónikus betegségek esetén, mint például cukorbetegség, ízületi gyulladás, vagy magas vérnyomás!
  • Magas rosttartalmának köszönhetően segíti a bélrendszer és ezzel együtt az emésztés működését is! Elősegíti a bélflóra egészséges fejlődését, ezért hasmenés, antibiotikum kúra esetén kifejezetten ajánlott a szedése! A bélflóra megfelelő működésének a hiánya okozhat hangulati ingadozásokat, elhízást, szélsőséges esetben cukorbetegséget, allergiás megbetegedést, vagy akár daganatot is!
  • A Spirulinában található klorofil megköti a szervezetünkbe jutott méreganyagokat és nehézfémeket, majd azzal együtt kiürül belőle! Így jelentősen növeli az életminőségünket, jobb közérzetet biztosít, valamint csökkenti az ezzel járó betegségek kialakulásának az esélyét!
  • Vastartalma segíti a szervezet oxigénellátását, ezzel javítja az oxigénhiányból eredő memória zavarokat és hőháztartási problémákat!
  • Fehérjetartalma energiát biztosít! Ez jelentős segítség lehet, amikor betegség miatt legyengül a szervezet, vagy sport és egyéb tevékenység miatt egy kis pluszra van szükségünk!

Vissza