Nature Cookta Lenmagliszt
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Magas rost- és fehérjetartalmú liszt alacsony szénhidrát tartalommal. Omega3 zsírsav tartalma kiválthatja a halhús fogyasztását, ezért vegetáriánusok és vegán étrendet követőknek kifejezetten ajánlott! | |
Elérhetőség: | Raktáron |
|
Kép: | Név: | Elérhetőség: | Ár: | Kosárba |
Nature Cookta Lenmagliszt 500g
|
Rendelhető
|
435 Ft
|
|
|
Nature Cookta Lenmagliszt 250g
|
Rendelhető
|
365 Ft
|
|
Leírás
A Paleo- és Atkins-diéta étrendjébe is beilleszthető Lenmag-liszt, magas vitamin és ásványi anyag tartalma segíti a szervezet működését. Gluténmentes, a belőle készült zsemle és kenyér sokkal finomabb és jobb állagú mint a kukoricalisztből készült péktermékek!
A lenmag 35% zsírtartalma 72% esszenciális zsírsavat tartalmaz, melyből 58% csak rendkívül kevés élelmiszerben fordul elő! Ezek a zsírsavak a szervezet számára nélkülözhetetlenek, és a lenmagban fordul elő a legnagyobb arányban! Többet tartalmaz, mint a szója, a tökmag, vagy a dió! Továbbá rendkívüli az A-, B-, C-, D- és E-vitamin tartalma!
Az Omega3-zsírsav tartalma segít rugalmasan tartani az ereket, csökkenti az érelmeszesedés kialakulásának az esélyét! Rosttartalma csökkenti a koleszterinszintet, ami a szívünk egészségéhez járul hozzá nagy mértékben, valamint segít az emésztési problémák megoldásában! A vízzel kevert lenmag-lisztet használhatjuk borogatásként furunkulusok és kelések kezelésére! (3-6 evőkanál lenmag-lisztet tegyünk mullzsákba, forrázzuk le és tegyük a beteg testrészre bőrfekélyek és furunkulusok esetén)
A képen látható paleo zsemle receptje:
Hozzávalók:
2 db tojás, 1 csipet só, 1 csipet édesítőszer, 2 púpozott evőkanál lenmagliszt, 1 evőkanál útifű maghéj, szezámmag a szóráshoz
Elkészítése:
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
- Egy másik tálban a tojásokat kicsit villával felverjük, majd hozzákeverjük fokozatosan a száraz hozzávalókat, majd 30 percig pihentetjük a keveréket.
- Idővel összeáll, sűrűsödik, így könnyű vele dolgozni. Vizes tenyérrel zsemle formára alakítjuk a tésztát a kezünkkel, majd kicsit belenyúlva a szezámmagos zacskóba, a tetejére simítjuk a magokat, melyek a tenyerünkön maradtak.
- Sütőpapíros tepsire rakjuk, majd 15 perc alatt megsütjük.