Nature Cookta Mákliszt 500g
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Szénhidrátban szegény, viszont tápanyagokban gazdag liszt sütemények és mártások készítéséhez! | |
Elérhetőség: | Raktáron |
|
Leírás
A mákliszt előállításánál a mák magjából hidegen, vegyszerek nélkül sajtolják ki az olajat, majd a visszamaradó pelletet liszt finomságúra őrlik! Ez az eljárás biztosítja, hogy az elkészült liszt tartalmazza mindazokat a tápanyagokat, amik az egész magban megtalálhatóak.
Gluténmentes, alacsony a szénhidrát és magas fehérjetartalom jellemzi, ezért könnyedén beilleszthető a paleo- és fogyókúrás diétába, gluténérzékenyek is fogyaszthatják a belőle készült finomságokat! Jellegzetes íze miatt sütemények, mártások és töltelékek készítéséhez ajánljuk, de kisebb mennyiségben kenyerek tésztájába is tehetjük!
Igen gazdag kalciumban és foszforban, ami elősegíti a kalcium felszívódását! Található még benne vas, magnézium, cink, kálium és nátrium is! Magas az antioxidáns tartalma, amit a C- és E-vitamin biztosít, valamint a B-vitaminok több fajtája.
Magas a rosttartalma az emésztésnek tesz jó szolgálatot, tisztítja a beleket, valamint telítettség érzetet kelt, ezért fogyókúrához kifejezetten ajánlott az ebből készült sütemény!
Ha sütemény sütésénél teljes mértékben helyettesítjük vele a fehér lisztet, tegyünk a tésztába +1 tojást, hogy ne morzsolódjon!