Nature Cookta Tápióka keményítő 500g
Átlagos értékelés: | Nem értékelt |
Édes és sós ételek sűrítésére alkalmas, mindenmentes, semleges ízű liszt. | |
Elérhetőség: | Raktáron |
|
Leírás
Kiválóan használható főzelékek, szószok sűrítésére, kekszek, kenyerek lisztjébe keverve ropogós héjat eredményez. Mivel semleges ízű, felhasználhatjuk sütemények krémjéhez, vagy puding sűrítésére is.
Nátriumszegény, így a tápióka keményítőt a szív és érrendszeri betegségben szenvedők is biztonsággal fogyaszzthatják. Nem puffaszt, nem tartja vissza a vizet és nem károsítja az agyi idegpályákat.
A tápióka keményítőnek magas a rosttartalma, nagy a folyadékfelvevő képessége. A rostdús táplálkozás akadályozza a rothasztó baktériumok szaporodását a bélben, serkentik a bélmozgást. Ráadásként a benne lévő magas keményítőtartalom a rostok hatása miatt nem terheli meg annyira az emésztőrendszert, könnyen emészthetővé teszi az ételt.
Nem tartalmaz cukrot, de keményítőtartalma miatt mégis biztosítja a megfelelő szénhidrátbevitelt. Fogyókúránál és sportolásnál ez egyaránt előnyös.
Gluténmentes, egyéb maglisztekkel keverve ízletes és ropogós péksüteményt lészíthetnek belőle a diétázók. De használhatják ők is bármilyen étel elkészítéséhez, amelyet sűríteni kell!
Koleszterinmentes, így a Tápióka keményítő védi az érfalakat és csökkenti a magas vérnyomás, ezáltal a szív és érrendszeri betegségek kockázatát.
Magas a glikémiás indexe. Ám mivel magas a rosttartalma is, ezért csak igen kis mennyiségre van belőle szükség az étel elkészítéséhez. Cukorbetegek odafigyelve fogyasszák!