Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ÁSZF

ÁSZF

Kizárólag abban az esetben vegye igénybe a szolgáltatást, amennyiben elfogadja a jelen ÁSZF tartalmát és minden pontjával egyetért!

1. A Szerződési Feltételek alapfogalmai

A Szolgáltató adatai

Webáruház neve: Élnijó webáruház

Üzemeltető neve: Böszörményi Éva ev.

Székhely címe: 1077 Budapest Wesselényi u. 56 fsz 4aa

Adószám: 69584523-2-42

Nyilvántartási szám: 53394756

Bankszámla szám:10404072-50526848-65861000

Telefon: 06-70/608-2398

E-mail: elnijo3@gmail.com

Webáruház: www.élnijó.hu

Tárhelyszolgáltató: Mediacenter Hungary Kft. 6000 Kecskemét, Sosztakovics u. 3. 2/6

Szerződő felek

Vásárló: Aki a Webáruház szolgáltatást igénybe veszi, azaz a Webáruház internetes felületén keresztül árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

Szolgáltató: Böszörményi Éva ev. aki a www.élnijó.hu webáruházat üzemelteti és ezen keresztül csomagküldő kiskereskedelmi tevékenységet folytat.

Szállító: A szolgáltató által megbízott, vele szerződéses jogviszonyban álló szállítmányozó cég.

2. A webáruházban megvásárolható termékek:

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatók:

  • natúr kozmetikumok
  • egészséget támogató élelmiszerek
  • étrend-kiegészítők, vitaminok
  • környezetkímélő tisztítószerek
  • egyéb egészséget és környezetet támogató termékek

Oldaltérkép

3. Webáruház szerződési feltételek célja, közzététele és hatálya

Szolgáltató jelen Általános Szerződési Feltételeit (továbbiakban ÁSZF) - jogszabályi kötelezettségén túl - azért adta ki, hogy ebben részletesen szabályozza a Webáruház Szolgáltatással, és annak igénybevételével kapcsolatos feltételeket, a Szolgáltató és a Vásárló jogait, kötelezettségeit és egyéb, a Webáruház Szolgáltatással összefüggő lényeges körülményeket. Az ÁSZF a Szolgáltató, és a vele szerződéses kapcsolatba lépő Vásárló között létrejövő jogviszony általános feltételeit tartalmazza. Az itt nem szabályozott kérdéseket illetően a Szolgáltató tevékenységére vonatkozó mindenkor hatályos magyar jogszabályok és hatósági előírások, valamint a Polgári Törvénykönyvben foglalt rendelkezések külön kikötés nélkül is irányadóak. Az ÁSZF közzététele Az ÁSZF-et a Szolgáltató a Webáruház honlapján hozza nyilvánosságra és annak esetleges módosítását is ott teszi közzé, ezzel tájékoztatja a Webáruház vásárlóit, látogatóit. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy az ÁSZF-et részben vagy egészben bármikor módosíthatja. A módosítások a közzétételkor lépnek hatályba. A Webáruházban való megrendelés feltétele az ÁSZF a Vásárló által történő elfogadása. Az ÁSZF hatálya Az ÁSZF akkor lép hatályba a Vásárlóra vonatkozóan, amikor a Vásárló a szolgáltatást igénybe veszi, azaz árut, szolgáltatást megrendel, vásárol.

3. A Webáruház-szolgáltatás A Webáruház-szolgáltatás területi hatálya

A Webáruház-szolgáltató által fenntartott adathálózati kezelői felület az adathálózat (INTERNET) sajátosságai miatt mind belföldről, mind külföldről elérhető. Szolgáltató az Európai Unió területéről minden természetes és jogi személytől elfogad megrendeléseket, azonban kizárólag a Magyarország területére címzett és magyar Forint pénznemben adott megrendeléseket tekint érvényesnek. A Webáruház szerződés létrejötte és módosítása Vásárló által a webáruházban leadott megrendelés megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikusan, e-mail útján visszaigazolja Vásárló részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Vásárló által megadott adatokat (számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékek mennyiségét és tételes listáját, a termékek árát, a szállítási költséget, a fizetendő végösszeget és a választott fizetési módot. Ez a visszaigazoló email tájékoztatja a Vásárlót arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett, és csak tájékoztatási célokat szolgál. A visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának, és e visszaigazolással nem jön létre érvényes szerződés a Szolgáltató és Vásárló között. Szolgáltató esetleges készlethiányról, a beszerzési ár vagy a szállítási idő változásáról minden esetben értesíti a Vásárlót, aki visszavonhatja vagy módosíthatja a megrendelést, illetve elállhat a vásárlástól. Felek között szerződés akkor jön létre, amikor Szolgáltató Vásárló megrendelését e-mail üzenet formájában elfogadja, egyúttal tájékoztatja a Vásárlót az átvétel vagy a kiszállítás várható időpontjáról.

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit. Amennyiben Vásárló megrendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt haladéktalanul jeleznie kell Szolgáltató felé e-mailben vagy telefonon a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

A szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben a Vásárló adatainak valódisága kérdéses vagy értelmezhetetlen, akkor ezen adatokkal feladott megrendeléseket érvénytelennek minősítse, és a megrendelést törölje. Vásárló a megrendelést annak elküldése után a Webáruházban elektronikusan már nem tudja törölni. A megrendelés visszavonását a Vásárló a Webáruház Kapcsolat menüpontjában megadott elektronikus levelezési címen teheti meg. A megrendelés visszavonása csak a futárszolgálat részére történő átadás előtt lehetséges.

A Vásárló a vásárolt áruk és szolgáltatások ellenértékét az alábbi módokon egyenlítheti ki: 

Készpénzben: a futárnál a kézbesítést követően, személyes átvételnél, illetve a csomagpontokon átvételkor. 

Előre történő utalással: a megrendelés beérkezését követően 24 órán belül megküldjük a díjbekérőt, amennyiben a megrendelt termék raktáron van. Készlethiány esetén értesítjük a Vásárlót, díjbekérőt csak a termék raktárunkban történő beérkezését követőn küldünk. A megrendelés ellenértékét a számlán szereplő bankszámlára kell átutalással teljesíteni. A csomagot legkésőbb az összeg bankszámlára történő jóváírását követő munkanapon adjuk át a Szállítónak. 

Bankkártyával: csomagautomatába történő szállítás esetén, illetve terminállal rendelkező átvevőpontokon.

Szállítási módok

Futárszolgálat: A megrendelt termékeket a megrendelő által megadott címre viszi, melynek időpontjáról a szállító e-mail és SMS értesítést küld. Díjszabása: előre történő utalás esetén 0kg-5kg - 2700 Ft, 1.01kg-5kg - 3990 Ft. Utánvétkezelési díj: 550 Ft.

 A futárszolgálat a raktáron levő termékeinket 14.00 óráig leadott rendelés esetén 3 munkanapon belül szállítja házhoz Magyarország teljes területére.

FoxPost csomagautomatába történő szállítás: A megrendelt termékeket az Ön által választott FoxPost csomagautomatánál veheti át. A csomagautomata rekeszének a nyitókódját a szállító SMS-ben küldi el, amint a csomag átvehető. Díjszabása: 1150 Ft. Utánvétkezelési díj: 550 Ft.

Figyelem!

A Foxpost nem vállal időgaranciát a csomagok kézbesítésére, ezért a szállítási idő jelentősen megnőhet! 

Bruttó 35 000 Ft feletti vásárlás esetén a választott szállítási mód díjmentes!

Sajnos a rendszer nem tudja kezelni az ajándék utánvétkezelési díjat, ezért azt minden esetben felszámolja!

Az árak tartalmazzák a 27% ÁFA-t

Szállító a készpénz átvételéről minden esetben elismervényt ad. A Szállító részteljesítést nem fogadhat el, Vásárló a megrendelés összes tételét egyben átveheti, vagy a teljes megrendelés átvételét megtagadhatja. Utánvétes fizetés esetén Vásárló a Szállítónak fizet, ez az összeg együttesen tartalmazza az áruk ellenértékét és a szállítási költséget. Szállítási határidő a megrendelés visszaigazolásától számított 2-3 munkanap, amennyiben a megrendelt áru a Szolgáltató raktárában rendelkezésre áll. Készlethiány esetén a szállítási határidő a megrendelt áruk raktárunkba beérkezését követő 2-3 munkanap. Előre utalás esetén - amely tartalmazza a szállítás díját is - a Vevő a szállítónak nem fizet. Amennyiben Szolgáltató a megrendelést a visszaigazolásban megjelölt határidőn belül nem tudja teljesíteni, minden esetben telefonon vagy e-mailben egyezteti a Vásárlóval a vállalható szállítási határidőt.

Sikertelen kézbesítés

A Szállító két alkalommal kísérli meg a megrendelt áruk átadását. Ezt követően Szolgáltató a megrendelést érvénytelennek nyilvánítja és törli. Szolgáltató a kiszállított, de át nem vett megrendelések esetén jogosult a szállítási költség összegét Vásárlótól követelni, amennyiben sem Szállítónak, sem Szolgáltatónak felróható okokból vált sikertelenné a megrendelés kézbesítése. Amennyiben a megrendelő nem veszi át a csomagot és egy következő rendelést utánvéttel rendel meg, a Szolgáltató megtagadhatja ezt a szállítási formát, és kérheti az előreutalást.

Eljárás sérült csomag esetén

Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült, és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, erről a Szállítóval jegyzőkönyvet kell felvenni. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során a Szállító és a Vásárló közötti jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk!

5. A Vásárló jogai és kötelezettségei

A Vásárlónak a megrendelt termékek átvételét követően 14 naptári napon belül jogában áll a megrendeléstől elállni. Az elállás napjától számítva 14 naptári napon belül a megrendelt terméket a Szolgáltató részére vissza kell küldeni. Az elállásra vonatkozó igényt minden esetben írásban kell jelezni a megadott határidőn belül. Az elállásról szóló kormányrendelet alapján készített tájékoztató és az elállási nyilatkozat mintája jelen ÁSZF 1 sz. melléklete A 45/2014. (II.26.) Kormányrendelet - a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól - értelmében a visszaküldés költségei a Vásárlót terhelik. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában áll módunkban teljes értéken jóváírni. A vitás esetek elkerülése végett a visszaküldött árukat tartalmazó csomag felbontásáról Szolgáltató jegyzőkönyvet készít. A Szolgáltató köteles az áru ellenértékét az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számítva 14 napon belül visszafizetni a vásárlónak. 

6. Garanciális feltételek

A jótállásra és a szavatosságra a Polgári törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvényben és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003.(IX.22) számú kormányrendeletben foglalt mindenkor hatályos rendelkezései az irányadók. 

7. Adatvédelem, adatbiztonság Adatvédelmi Nyilatkozat

A megrendeléshez szükséges adatfelvétel során Szolgáltató a következő adatokat rögzíti a Vásárlókról az azonosításához szükséges adatokat – Név/Cégnév, cégjegyzék szám, adószám, a Cég kapcsolattartójának neve, Szállítási cím, Elektronikus levelezési cím, Elérhetőségi telefonszáma, Választhatóan megadható adatokat - Egyéb közlendő - Számlázási név - Számlázási cím. A megrendelések kiszállítása érdekében Szolgáltató a következő adatokat bocsátja a Szállító, illetve a Szállító Megbízottja rendelkezésére - Vásárló neve, a teljes Szállítási cím, Egyéb közlendő (ha az a szállításra vonatkozik), a megrendelés összege szállítási díjjal együtt (utánvétes megrendelés esetén), Vásárló telefonszáma és egyéb elérhetősége. Szállító, illetve Megbízottja, továbbá Szolgáltató ezeket az adatokat szigorúan bizalmasan, az adatvédelmi törvénynek és egyéb vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli. Rendelkezés személyes adatokról Megadott személyes adatait a Vásárló a Webáruházban bármikor megváltoztathatja, illetve kérheti adatainak törlését nyilvántartásunkból.

1. Számú melléklet Elállási/Felmondási jog gyakorlása Készült a 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 1. Melléklete alapján Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést. Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi. Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Név:Böszörményi Éva ev 1077 Budapest, Wesselényi u. 56 fsz 4aa  E-mail: elnijo3@gmail.com Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. Az elállás/felmondás joghatásai Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem terheli. Ön köteles a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét Ön viseli. Ön kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A 45/2014. (II. 26.) Korm. Rendelet 2. melléklete Elállási/Felmondási nyilatkozatminta (csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza) Címzett: Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: A fogyasztó(k) neve: A fogyasztó(k) címe: A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén) Kelt